Blog

augustus 2, 2022

Onder een van onze levensleuzes ‘ge moet just niks’ hoort ook deze. Uiteraard hoef je geen professionele foto’s te hebben. Als het echt niets voor jou is, als je bedrijf dat niet nodig heeft of als je er gewoon echt geen goesting in hebt. 🙂

Maarrrr als fervente websitebouwers kunnen we natuurlijk niet anders dan toch ook even de enorme voordelen aan te halen. Want zoals je al voelde aankomen, wij moedigen professionele foto’s absoluut aan.

In het kort; je staat er altijd superleuk op, met die uitstraling die precies past bij de visie waar jij voor staat. Mensen houden van persoonlijke boodschappen, dus ze zien ook heel graag het gezicht achter dat verhaal.

Daarnaast kan je die foto’s echt jaren gebruiken, voor vanalles en nog wat, je website, sociale media posts, folders, kalenders, leuke geschenkjes, noem maar op. Je beseft vaak pas later hoe handig het eigenlijk is om zo’n verzameling te hebben. Wedden dat je ze enkele jaren nadien maar al te graag gebruikt (”Amai ik zag er wel goed uit die dag!”)?

Dat is alvast onze persoonlijke mening maar uiteraard zit er nog veel meer waarde achter professionele foto’s op je website.

  1. Foto’s van hoge kwaliteit zullen het verhaal dat je vertelt alleen maar versterken Uiteraard vertellen ook je foto’s een verhaal, het belang van de consistentie tussen de foto’s en je echte teksten is daarom niet te onderschatten. We kennen niet voor niets het gezegde “Een foto vertelt meer dan 1000 woorden”
  2. Professionele foto’s zorgen voor een stijlvol afgewerkt product, je foto’s passen bij je website zodat het een mooi geheel is. Een fotograaf weet hoe hij jouw merk en persoonlijkheid naar voren kunnen brengen. Door de technische kennis over compositie, licht, e.d. zullen jouw foto’s eruit springen tegenover je concullega’s.
  3. Foto’s gebruiken die je klanten/bezoekers al kennen kan de frisse wind die je wil brengen met je nieuwe website wat gaan tegenwerken. Die verbinding tussen de twee wordt dan snel gemist waardoor het gevoel, het enthousiasme van de mooie website wat naar beneden gehaald wordt.
  4. Wees niet bang om persoonlijk te verschijnen in je foto’s Ik garandeer je dat je het beter zal doen dan websites die enkel stockfoto’s gebruiken. Mensen willen nu eenmaal graag connecteren, een gezicht zien achter het bedrijf helpt daar enorm bij. Dat authentieke gevoel dat mensen krijgen als ze jou zien, jouw verhaal lezen, dat is waarom ze uiteindelijk met jou willen samenwerken.
  5. Het is geen geheim dat we visuele wezens zijn. Ons brein gaat steeds op zoek naar de makkelijkste manier om informatie te verwerken. Zo zouden onze hersenen foto’s maar liefst 60 000 keer sneller verwerken dan tekst. Dat kan tellen denk ik dan! Dat alleen benadrukt dat het misschien toch wel zinvol is om waarde te hechten aan professionele foto’s. 😉

Ga je een fotoshoot plannen of heb je er al eentje op de agenda staan? Vraag ons dan gerust om even een moodboard te maken voor de fotograaf. Wij kunnen meegeven welke kleuren, welke formaten en welke stijl van foto’s je zeker nodig hebt. Zo heeft de fotograaf ook meteen een goed idee van de look & feel van jouw plaatjes en is een geweldig resultaat waar je nog jaren profijt van hebt verzekerd!

Wil je graag samenwerken?

Elke samenwerking start met een goede babbel. Wij luisteren naar jouw plannen en de dingen waar je tegenaan loopt. Als blijkt dat er een match is en wij je kunnen helpen, doen wij graag een vrijblijvend voorstel. 

Contactformulier