Blog

februari 17, 2023

Het ultieme hulpmiddel als je start met SEO

In deze blog ga ik het hebben over een specifieke extensie om ChatGPT in te zetten voor jouw SEO. ChatGPT ken je ondertussen waarschijnlijk al wel. Je kan er nog maar moeilijk om heen, maar naast leuke gedichtjes of eindwerken voor school kan je nog heel wat andere dingen mee doen.

Even ook een kleine disclaimer hier, ook al zijn wij hele grote fans van GPT, wij hechten uiteraard heel veel belang aan authenticiteit in onze eigen boodschap. Is dat dan niet wat tegenstrijdig, denk je? Misschien? Ergens wel, maar ook dan kan je nog steeds ChatGPT nuttig gebruiken om bijvoorbeeld een aanzet te geven, waarna je er dan zelf nog je eigen touch aan kan geven.

De extensie die ik hier nu ga laten zien helpt je op weg met je SEO. Dus als je daarop wil gaan inzetten is dit een superhandige tool voor jou. Daarvoor gaan we dus eventjes naar de Chrome Webstore en we zoeken deze extensie. We gaan die extensie installeren en hij gaat dan meteen ook een ChatGPT venster openen. Nu, we zien hier meteen dat onze interface is veranderd. Normaal staat hier enkel het veldje om je prompt in te zetten en nu krijg je hier allemaal verschillende opties. Dat zijn er gigantisch veel, dus dat zijn allemaal voorstellen die je kan gaan gebruiken nu. We kiezen hier bijvoorbeeld voor de keyword strategy. Ik heb de taal al in het Nederlands gezet. We gaan bijvoorbeeld eventjes “Burn out coach Antwerpen” proberen. En eventjes kijken wat hij nu gaat geven.

Hij geeft allereerst enkele titeltjes. Nu gaat hij daar zelf een tabelletje van maken. Je krijgt nu verschillende keyword clusters met dat keyword dat ik heb ingegeven en hij gaat daar ook een titel bijmaken en zelfs een meta description. En zo gaat hij er verschillende formuleren. Dit is dus al een geweldige start voor je keyword onderzoek. Wauw, ik vind dit echt heel cool!

Oké, we proberen eens iets anders. Laten we eens een titel genereren. Enter the keyword you want to use. Ik kies opnieuw voor Burn-out Coaching Antwerpen. Resultaat? Een opsomming van allemaal titels die rekening houden met jouw zoekwoord rekening houdend met SEO.

Zo krijg je ook meteen inspiratie om een leuke blog te schrijven, dus geweldig!

Maar misschien nog eentje proberen. Een blog schrijven van 2000 woorden. Oke, deze keer kies ik voor “Hoe voorkom je een Burn-out.” Ik krijg mijn titel en een onderitel. En hij gaat ook beginnen met mijn blog te schrijven. Fantastisch!

Enorm handige opties dus om jou eventjes op weg te helpen met je SEO. Nogmaals gaat dit niet copy pasten naar je eigen blog, maar gebruik het als een goede aanzet en geef er zeker dan nadien nog een persoonlijke touch aan.

Hopelijk vond je dit een handige tool. Heel veel succes!

Bekijk de video

Wil je graag samenwerken?

Elke samenwerking start met een goede babbel. Wij luisteren naar jouw plannen en de dingen waar je tegenaan loopt. Als blijkt dat er een match is en wij je kunnen helpen, doen wij graag een vrijblijvend voorstel. 

Contactformulier