Blog

augustus 22, 2022

‘Wat een titel is dat nu weer?’ denk je misschien. Fair, ik kan er inkomen. Het idee is helaas ontstaan uit verhalen die wij steeds en steeds weer te horen krijgen van mensen waarmee we een babbeltje doen.

Wat horen we dan zoal denk je nu?

Ik gooi het eens op tafel:

  • een prachtige ondernemer met een mooie missie komt bij de start in contact met een webdesign of webdevelopers bedrijf. Je krijgt allemaal technische praat voorgeschoteld waar je eigenlijk weinig van begrijpt maar het klinkt alsof ze weten wat ze doen dus het zal wel in orde zijn! Wat verkoopspraatjes later schuift er een offerte in de bus van €10 000 +. Goh dat is wel even verschieten, toch een pak meer dan gedacht maar ja, je bent enthousiast, het klonk alsof ze er wel wat van af wisten dus dat zal de prijs dan wel zijn, let’s go! Ettelijke maanden later is de site klaar, hij ziet er geweldig uit en je bent toch wel tevreden (best case scenario natuurlijk, soms valt het ook echt gigantisch tegen!). Maar dan verstrijkt er weer wat tijd en wil je graag wat meer marketing efforts gaan doen, je wil een freebie op je website, enkele foto’s moeten veranderd worden e.d. Je merkt dat je zelf niet in je website kan, laat staan een kleinigheidje kan veranderen en voor een formulier op je website te zetten krijg je meteen heel wat weerstand van het design bedrijf en opnieuw een dikke offerte onder je neus. Daar zit je dan, zoveel ideeën, zoveel enthousiasme, maar je hebt zelf geen vrijheid, geen ownership over je eigen website.

Laat ik even duidelijk zijn. Dit breekt ons hart. Ten eerste is €10 000 voor een eenvoudige website echt een hoge prijs, als je dan ongelooflijk extatisch bent over je website, dan is het nog enigszins ok. Jij bent content, ze hebben hun werk goed gedaan, voor jou kan die waarde evenredig voelen, ook al is er dan wat meer van je budget dan gewenst naartoe gekropen.

Maar als dat niet zo is, je merkt dat je op bepaalde vlakken op je honger blijft zitten, dan wringt dat toch wel wat, als enthousiaste starter met een prachtige missie kreeg je meteen torenhoge facturen voorgeschoteld, als je dan het resultaat dan ook nog eens niet echt wauw vindt, het resoneert niet met wie jij bent, met jouw verhaal. Dan is dit hartverscheurend, to say the least.

Ten tweede vinden wij het zo enorm belangrijk dat je zelf steeds volledige zeggenschap hebt over je website. Jij kiest, maken wij hem en doen we alles voor jou? Fine! Maken wij ‘m en leggen we nadien uit hoe je nu zelf aan de slag kan? Ook fine! Of wil je ‘t liever zelf doen en zetten wij je gewoon op weg met een privelesje of videootjes die we nadien opnemen om je vragen onderweg op te lossen zodat je het steeds zelf leert? Helemaal fine! Het is JOUW website, JOUW missie, JOUW zaadje dat mag groeien tot een prachtige boom!

We krijgen vaak te horen dat een babbeltje met ons aanvoelt als een opluchting, een last die we vaak (bijna letterlijk) van iemands schouders zien afvallen omdat wij eerst gaan luisteren, luisteren naar wat jij nodig hebt. Dat is voor ons het allerbelangrijkste! Dat we jou kunnen bieden wat jij wil, waar jij nood aan hebt, want dat verdien jij liefste changemaker.

Wil je graag samenwerken?

Elke samenwerking start met een goede babbel. Wij luisteren naar jouw plannen en de dingen waar je tegenaan loopt. Als blijkt dat er een match is en wij je kunnen helpen, doen wij graag een vrijblijvend voorstel. 

Contactformulier